Masarea părului cu ulei și șampon este recomandată de toată lumea și toată lumea o face. Se simte relaxant și se spune ca nutrienții pătrund în foliculii de păr atunci când se masează frumos cu mâinile sau cu diferite tipuri de echipamente.
Din ce în ce mai multe persoane raportează cazuri de cădere a părului, de la vârste din ce în ce mai mici. Se spune că masajul scalpului ajută la prevenirea, sau măcar încetinirea acestui proces deranjant. Dar este oare un mit, sau o realitate?
Masajul scalpului este la fel ca orice alt masaj corporal de care ai putea beneficia, deși se face mai ușor. Se face cu vârful degetelor pentru că nu se dorește presiune excesivă în zona capului, iar rezultatele dorite sunt atinse și cu presiunea oferită e vârfurile degetelor sau de aparatele de masaj.
Structura părului
Pentru a înțelege mai în profunzime dacă masajul ajută sau nu în încetinirea sau prevenirea acestui proces, haide să aflăm care este structura firului de păr.
În mare, firul de păr are 2 părți: lungimea firului de păr (tija) și rădăcina acestuia. Tija este partea vizibilă a părului care iese din piele. Rădăcina părului este singura parte vie a firului de păr și se află în piele și se extinde până în straturile mai profunde ale acesteia. Este înconjurată de foliculul de păr (un înveliș de piele și țesut conjunctiv), care este, de asemenea, conectat la o glandă sebacee. Rădăcina este „hrănită” pentru a produce firul de păr prin sânge, ca orice altă celulă din corp.
Aparatele de masaj pentru scalp previn căderea părului
Aparatele de masaj nu promit evitarea căderii părului, acestea sunt promițătoare în promovarea creșterii părului. În plus, sunt o adiție grozavă pentru rutina oricui, deoarece aparatele de masaj pentru scalp sunt cu adevărat excelente la îndepărtarea depunerilor de produse și a excesului de ulei.
Multe persoane spun că problema căderii părului are cauze genetice, deci este inevitabilă. Cercetări mai noi arată că acest lucru nu este în totalitate adevărat. Idea este că prin activarea circulației sanguine la nivelul scalpului, părul tău poate să crească mai sănătos,și în anumite cazuri, chiar să se îngroașe firul de păr. Prin activarea circulației, mai mulți nutrienți sunt aduși la nivelul rădăcinii, iar aceasta se hrănește mai mult, deci are resursele necesare să crească firul de păr.
De asemenea, aparatele de masaj pentru scalp adaugă mai mult volum părului, ceea ce îl face să arate mai bine. Mădălina spune: “My hair has more volume since I use iScalp 2. Love it!”
Masajul scalpului acasă
Masajul scalpului în timpul dușului
Pentru a-ți eficientiza timpul, poți să îți masezi scalpul în timpul dușului. După ce aplici șamponul sau balsamul de păr, masează-ți scalpul cu aparatele de masaj rezistente la apă de la Breo pentru 5 minute, iar apoi clătește normal.
Masajul scalpului cu uleiuri esențiale
Uleiul de lavandă și cel de mentă pot ajuta la creșterea părului. Tot ce trebuie să faci este să amesteci 1-2 picături de ulei într-o lingură de ulei de jojoba sau de cocos topit. Aplică pe scalp și apoi folosește vârfurile degetelor sau iScalp Mini pentru a masa ușor și eficient uleiurile.
Masajul scalpului cu aparate de masaj
Aparatele de masaj fac procesul mai ușor, mai plăcut, și mai eficient datorită mai multor puncte de contact decât degetele.
iScalp 2 are un design sofisticat cu 88 puncte de contact care mimează degetele umane, pentru un masaj care eliberează rapid tensiunea și rigiditatea. Masajul stimulează fluxul sangvin și glandele sebacee, astfel facilitând creșterea părului.
iScalp Mini îți garantează experiența perfectă a masajului în zona scalpului prin tehnologia inovatoare a celor 96 puncte de contact. Acestea sunt construite din silicon non-toxic pentru că ne dorim să îți oferim cele mai bune soluții, dar și textura potrivită masajului de calitate pe care ți-l dorești.
Pe lângă beneficiile aduse părului și scalpului, un aparat de masaj al scalpului ajută la reducerea nivelului de stres și durerilor de cap. Fiind portabile, aparatele de masaj pentru scalp sunt companionul perfect pentru orice moment al zilei, acasă sau la birou.
Cum afectează stresul scalpul?
Dacă te confrunți cu orice problemă a scalpului – fie că este mâncărime, un scalp uleios sau căderea părului – există o șansă ca aceasta să fie legată de stres. Nivelurile ridicate de stres au ca rezultat perioade prelungite de cortizol ridicat, despre care se știe că pot afecta în mod direct funcția și ciclul foliculilor de păr, perturbând producția de celule și tranzițiile normale ale ciclului de creștere a părului.
Este cunoscut faptul că masajul ajută la reducerea nivelului de stres și al relaxării atât mentale, cât și fizice, prin eliminarea hormonilor ce favorizează această stare – endorfine, serotonină și dopamină.
O ședință de masaj nu trebuie făcută tot timpul la un centru specializat. Poți să îți creezi și tu, acasă, o rutină de masaj de care să te bucuri și care să te relaxeze cu ajutorul aparatelor de masaj portabile de la Breo.